Dinkel-Hafer-Brot
TM6 TM5

Dinkel-Hafer-Brot

4.0 (115 ocen)

Składniki

  • 60 g Parmesan, in Stücken
  • 450 g Dinkelkörner
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 20 g Olivenöl
  • 1 Pck. Backpulver
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 Msp. Paprika rosenscharf
  • 1 TL Kräuter der Provence
  • 100 g Haferflocken, kernig
  • 1 EL Zuckerrübensirup
  • 300 g Naturjoghurt
  • 100 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
530 kJ / 127 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy