Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di patate, pelate e tagliate e metà
- 1 cucchiaio di aceto bianco
- 70 g di Gruviera a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di acqua
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25min
Impasto per pane veloce
45min
Bevanda energizzante zafferano e cardamomo
6h 5min
Avocado ripieno e insalata di pomodori
30min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 Std. 30 Min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3h
Torta marmorizzata al Varoma
2 Std.
Bignè craquelin
2 Std.
Focaccia patate e rosmarino
1h
Focaccia alle carote
3h 30min
Coriandoli dolci
4h 10min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min