Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gamberi sottovuoto
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 40 gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 5 g di salsa Worcestershire
- 50 g di ketchup
- ½ cucchiaino di sale
- lattuga, i cuori
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1465.8 kJ / 350.4 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 311.8 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2 Std. 30 Min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1 Std. 40 Min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Ponte dei sospiri
1 Std.
Rollè di coniglio con riduzione alla melagrana
2 Std. 10 Min
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1 Std.
Tonno di coniglio
48 Std.
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Medaglioni di maiale sottovuoto con salsa al vino
2h 40min
Bistecca Sottovuoto
1 Std. 10 Min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2 Std. 20 Min