Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di zucchero
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 70 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 80 g di latte
- 25 g di Rum
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 500 g di acqua
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1362.5 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 75.5 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti sacher
2h
Panini semidolci
1h 30min
Muffin sacher al Varoma
30min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1h 30min
Plumcake alle carote al Varoma
2h
Torta marmorizzata al Varoma
2h
Lamingtons australiani zucca e cannella
1h 30min
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2h
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2h 30 min
Cioccolata calda arancia e zafferano
20 min
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4h
Cioccolata al caramello salato
1h