Urządzenia i Akcesoria
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
Limonkowe serniczki
-
1 ½ limonki ekologiczna
-
15 g żelatyny w proszku
-
50 g wody plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
-
600 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
-
240 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
60 g ksylitolu60 g erytrytolu (patrz wskazówka)
Sos malinowy
-
300 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g erytrytolu
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
778.9 mg
Białko
25.2 g
Kalorie
1561.4 kJ /
373.2 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serniczek na zimno z truskawkami
2 godz. 15 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Deser twarogowy z mango
15 min