Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 蒜頭
- 20 克 薑
- 10 克 油
- 300 克 草蝦, 去頭、殼,留尾
- 10 根 乾辣椒, 切段
- ½ 茶匙 花椒粒
- 10 克 紅辣椒油
- 10 克 醬油膏
- 10 克 米酒
- 10 克 糖
- 20 克 蔥, 切段(約3公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 1 g