粉蒸肉

粉蒸肉

4.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 人份

Składniki

蒸肉粉
  • 白米 洗淨,用布吸乾水份
    150 克
粉蒸肉
  • 帶皮五花肉 切片(厚約5公分)
    500 克
  • 八角
    2 粒
  • 乾辣椒 拍碎
    4 根
  • 米酒
    1 茶匙
  • 豆腐乳
    2 大匙
  • 甜麵醬
    1 大匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • 細砂糖
    1 茶匙
  • 辣豆瓣醬
    1 茶匙
  • 1000 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 401 kcal / 1680 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 23.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...