Wersje kompatybilne
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous vide steaks
- 4 beef fillet steaks (100 g each, 3 cm thickness)
- ½ tsp ground black pepper
- 4 garlic cloves
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon - see Tips)
Chimichurri sauce
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 garlic clove
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 15 g red wine vinegar
- 20 g water
- 10 g Dijon mustard
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 pinches ground black pepper
Bean puree
- 800 g canned cannellini beans, no-added salt, rinsed and drained
- 20 g lemon juice
- 100 g water
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to fry
To Serve
- 150 g fresh baby spinach and rocket mix
- 50 g red onion, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387.5 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1hod. 15min
Minced Meat
35min
Kimchi queso dip
3 Std. 15 Min
Retro prawn cocktail
20min
Festive lobster pâté
4 Std. 45 Min
Cottage pie
1h 30min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6h 5min
Avocado with egg and salmon tartare
50min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27u. 20min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 Std. 25 Min
Lemon caper butter
10min
Beef Wellington
2h 15min