Pistachio and lemon curd cake

Pistachio and lemon curd cake

4.8 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

  • shelled unsalted pistachio nuts
    150 g
  • lemons rind peeled into long thin strips, no white pith
    2
  • caster sugar
    280 g
  • freshly squeezed lemon juice (approx. 2 lemons)
    80 g
  • eggs
    6
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    220 g
  • plain flour
    100 g
  • baking powder
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361.1 kcal / 1510.9 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 76.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...