![Ensalada de pepino con eneldo y salsa de yogurt Ensalada de pepino con eneldo y salsa de yogurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/656fdc00-f606-44bf-a07d-75ab78e48aca/Derivates/703118ce-8e4d-409a-a228-d558b4dcd536.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 pepinos, retire las semillas del centro, sin las puntas, pelados o sin pelar, (aprox. 800 g)
-
200 - 250
g de crema ácida
lub 200 - 250 g de yogur griego - 1 - 2 cditas de sal
- 1 cditas de pimienta negra recién molida (opcjonalnie)
-
1
ramillete de eneldo fresco, recortado con tijeras
lub 4 cda de eneldo, seco - 1 cda de vinagre de sidra (opcjonalnie)
- 1 cditas de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 673.5 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 907.6 mg
Alternatywne przepisy
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Caldillo de tomate al chipotle
30 min
Ensalada de pasta de verano
30 min
Caldo de queso
40 min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Chips de verduras al horno
1 godz. 45 min
Tarta con cobertura de manzana laminada
1 godz.
Tartaletas de chocolate y frutos secos
1 godz. 10 min
Caldo de queso (Sonora) TM6 Pelar
35min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Pasta al poblano
35min