Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 pepinos, retire las semillas del centro, sin las puntas, pelados o sin pelar, (aprox. 800 g)
-
200 - 250
g de crema ácida
lub 200 - 250 g de yogur griego - 1 - 2 cditas de sal
- 1 cditas de pimienta negra recién molida (opcjonalnie)
-
1
ramillete de eneldo fresco, recortado con tijeras
lub 4 cda de eneldo, seco - 1 cda de vinagre de sidra (opcjonalnie)
- 1 cditas de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 673.5 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 907.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de coliflor y pollo
40min
Muslos de pollo a la cerveza.
1h 30min
Ensalada de Tocino y Ejotes con Nueces tostadas y Parmesano
25 min
Caldo de queso (Sonora) TM6 Pelar
35 Min
Papas al gratín
1h 10min
Carne deshebrada en cocción lenta
4h
Dip de Ostiones ahumados
30min
Frijoles Maneados
20 min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 Min
Chiles rellenos de chicharrón en salsa de frijol negro
1h
Empanizador de maíz
5 min
Empanizador de hojuelas de maíz
5 min