Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
TM6 TM5

Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei

4.5 (4.8K ocen)

Składniki

  • 10 g glatte Petersilie, abgezupft
  • 1200 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • 2 Lorbeerblätter
  • 500 g Hähnchenbrustfilets
  • 500 g Leipziger Allerlei, TK
  • 50 g Butter, in Stücken
  • 50 g Mehl
  • 100 g Sahne
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • 1 TL Sojasauce
  • 1 TL Worcester-Sauce
  • ¼ TL Pfeffer
  • ¼ TL Estragon, getrocknet (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1745 kJ / 417 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy