![Käse-Porree-Suppe Käse-Porree-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7949620-8CB9-41CB-A3E8-91B9916EB8F2/Derivates/0D829B5E-D975-4CC2-9CA3-95848E7BE324.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 200 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 200 g Schmand
- 200 g Kräuterschmelzkäse
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2619 kJ / 625 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pizzasuppe
40min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 Std. 10 Min
Königsberger Eintopf
45min
Hackbällchen-Reis-Topf
40min
Buttermilch-Bohnen-Suppe
45min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Mett-Porree-Suppe
40min
Senfeier
1h 5 min
Knoblauch-Käse-Creme zum Dippen und Überbacken
10min