Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
-
2
EL Paniermehl
lub 1 altbackenes Brötchen, eingeweicht und ausgedrückt - 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- 30 g Ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 888 kJ / 212 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Möhren untereinander mit Frikadellen
1h 5min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35 Min
Bolognesesauce
45 Min
Marinierter Kasselerbraten aus dem Varoma
2 Std.
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 Std. 15 Min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 Min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40 Min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1 Std. 10 Min
Köttbullar mit Pilzsauce
1 Std. 10 Min
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35 Min
Frikadellen aus dem Ofen mit zweierlei Pesto-Quark
1 Std.