Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g rote Paprika, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Dose Tomaten (800 g)
- 20 g Öl
- 300 g Rinderhackfleisch
- 150 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 150 g Champignons, in Scheiben
- 100 g Wasser
- 80 g Kräuterschmelzkäse
- 100 g Sahne
- 20 g Mehl
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 2 EL Pizzagewürz
- 2 TL Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Käse-Porree-Suppe
30min
Würstchen-Chili
45 Min
Kartoffel-Gulasch mit Kabanossi
50min
Würstchen-Gulasch
35min
Kasseler Gulasch
40min
Mitternachtssuppe
35min
Lasagne-Eintopf
35min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30min
Currywurstsuppe
40min
Schnelle Silvestersuppe
40min
Gyros-Eintopf
50min
Mett-Porree-Suppe
40min