Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 750 g Rindergulasch, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 3 Prisen Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 500 g Malzbier
- 70 g Tomatenmark
- 100 g Ajvar
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Schnelles Pulled-Chicken-Gulasch
30 min
Hähnchen in Zwiebel-Senfsauce
30 min
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Krustenbraten mit Malzsauce
2 Std. 40 Min
Schnitzeltopf mit Gnocchi
1h
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1 Std. 20 Min
Schinken-Hack-Röllchen mit Möhrenreis
1h
Malzbier-Bolognese
2h
Schweinefilet mit Gnocchi aus dem Ofen
1h 10min
Schweinefilet in Metaxasauce
1h 30min
Smoked Gulasch mit Bacon
4 Std.