Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 600 g Wasser
- 500 g Blumenkohl, in Röschen
- 450 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 200 g Sahne
- 150 g Cabanossi, in dünnen Scheiben (ca. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Murmel-Eintopf
40 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Bohneneintopf
40 min
Graupensuppe
1h
Möhren-Kohlrabi-Topf
50min
Bratwurst-Klopse mit Pilzsauce, Kartoffeln und Möhren
1h
Spitzkohl-Schupfnudeln
30 min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Königsberger Eintopf
45 min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min