Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g romã (4 romãs aprox.)
- 6 folhas de gelatina vermelha
- Água q.b. p/ hidratar
- 130 g açúcar
- 8 folhas de gelatina neutra
- 800 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1612.9 kJ / 385.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 37.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabuleiro doce e salgado
20 Min
Pato do Imperador
Pas d’évaluation
Gelado de pera com praliné
20 Min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Mousse de frutas vermelhas
4u. 50min
Café moído com baunilha
5 Min
Panacota com pêssego
3h 15min
Esparguete com alho-francês e camarão
45min
Mojito de cerveja
5 Min
Torta de limão à fornalha
20 Min
Pão-de-ló de chocolate
1 Std.
Tarte de nozes
55 min