Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio de framboesa
-
250
g framboesa
lub 250 g framboesa descongelada - 400 g leite
- 100 - 150 g açúcar
- ½ c. chá de extrato de baunilha
- 3 ovos
- 50 g amido de milho
Massa choux
- 150 g água
- 80 g manteiga
- 15 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 120 g farinha tipo 55
- 3 ovos batidos
Montagem e cobertura
- 200 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Francesinha
1h
Bolas de berlim com custard de baunilha
4h 20min
Creme pasteleiro
15 Min
Creme de pasteleiro
15 Min
Húngaros
50 Min
Bolo do caco com massa-mãe
16 godz.
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Bolo base
1 Std. 50 Min
Sorvete de toranja e morango
8 Std. 30 Min
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3h 30 min
Dedos de amêndoa
2 Std.