Charlotte de chocolate com morangos e frutos vermelhos

Charlotte de chocolate com morangos e frutos vermelhos

5.0 2 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 doses

Składniki

Xarope de morango
  • compota de morango
    100 g
  • água
    50 g
  • rum
    50 g
Mousse de chocolate
  • folhas de gelatina
    3
  • açúcar
    90 g
  • chocolate preto (70% cacau) cortado em pedaços
    220 g
  • manteiga s/ sal
    40 g
  • leite
    120 g
  • gemas de ovo
    4
  • claras de ovo
    4
  • sal
    1 pitada de
Montagem
  • palitos la reine
    24
  • morangos inteiros ou cortados em metades
    300 g
  • frutos silvestres frescos
    100 g
  • hortelã fresca
    10 folhas de

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 9.8 g
Kalorie 1979.3 kJ / 473.1 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 58.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...