Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
TM6 TM5

Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)

4.6 (7 ocen)

Składniki

  • 250 g Weißkohl, Strunk entfernt, in Spalten
  • 150 g Möhren
  • 50 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
  • 10 g Koriander, abgezupft
  • 2 Knoblauchzehen
  • 175 g Mehl
  • 25 g Reismehl
  • 1 TL Salz
  • 1 TL Zucker (opcjonalnie)
  • 1 TL Pfeffer
  • 175 g Wasser
  • 100 g Bohnensprossen, frisch
  • 200 g Öl zum Braten
  • 20 g Sriracha-Sauce
  • 80 g Ketchup

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1433 kJ / 343 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
3 g
Sód
469 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy