Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reisbällchen
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 350 g Risottoreis
- 1 Dose Safran, gemahlen
- 1 TL Salz
- 300 g Weißwein, trocken, vegan
- 350 g Sahnealternative aus Soja
- 450 g Wasser
- 1 geh. TL Johannisbrotkernmehl
Füllung
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Räuchertofu, in Würfeln (1 cm)
- 10 g Olivenöl
- 20 g Pinienkerne
- 80 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 1 EL weißes Mandelmus
- 1 EL Wasser
- ½ TL Salz
Tomatensauce und Fertigstellung
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 20 g Olivenöl
- 800 g passierte Tomaten
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
- Paniermehl, vegan, zum Wälzen
- Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2290 kJ / 547 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1070 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegane Pasta mit Erdnusssauce und Gemüse
30 min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1j 20 menit
Kartoffelwaffeln mit Tofucreme
1j
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8h
Vegane-Bällchen-Pasta
1j 30 menit
Tofu-Erdnuss-Spieße mit Mango-Koriander-Reis
2j
Roggenfladen mit pochiertem Ei
1j 30 menit
Gefüllte Spinattortillas
1j
Vegane Linsen-Lasagne
3sa
Rote-Bete-Burger
3 godz. 25 min
Sellerie-Cordon-Bleu
1j
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 Min