Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Mehl
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 20 g Wasser, kalt
- 1 ½ TL Rosmarin
- ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Paniermehl zum Ausstreuen
Belag
- 60 g Oliven, schwarz, entsteint
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 3 Eier
- 200 g Crème fraîche
- 2 Prisen Muskat
- 1 Msp. Cayenne-Pfeffer
Tomaten-Oliven-Sauce
- 40 g Pinienkerne
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 40 g Oliven, schwarz, entsteint
- 1 Bund Basilikum, abgezupft
- 400 g Tomaten, reif, gehäutet, geviertelt (große geachtelt)
- 2 EL Olivenöl
- 2 EL Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- ½ - 1 TL Harissa
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1769 kJ / 423 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 Std.
Venezianischer Zwiebelkuchen
1 Std. 10 Min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Quiche mit Ofenpaprika
2 Std.
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Blauschimmelkäse-Walnuss-Sauce
15 Min
Käse-Zwiebel-Tarte
1 Std. 45 Min
Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten
2h 50min
Quiche mit Kräuterseitlingen
1 Std. 45 Min
Tarte Tatin mit Zwiebeln und Baconjam
1 Std.
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min