Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe

Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 10 bacche di ginepro
  • 6 grani di pepe di Giamaica
  • 2 cucchiaini di pepe rosa in grani
  • 4 medaglioni di filetto di manzo (180-200 g ciascuno, 3 cm di spessore)
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di Gin (vedere consigli)
  • 1100 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Salsa al gin e pepe
  • 50 g di scalogno
  • 2 cucchiaini di pepe rosa in grani
  • 50 g di Gin
  • 1 cucchiaino di aceto di vino bianco
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di burro
  • 100 g di burro a tocchetti
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 pizzico di sale
  • insalata per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 88.9 mg
Białko 42.7 g
Kalorie 2499.8 kJ / 597.5 kcal
Tłuszcz 42.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Węglowodany 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...