Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1550 g di acqua
- 100 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
10
g di malto d'orzo
lub 10 g di zucchero - 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di farina manitoba
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
Farcitura
- 150 g di cipolle rosse di Tropea, pulite a fette
- 100 g di polpa di zucca a fettine
- 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1278.2 kJ / 305.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 718.7 mg
Alternatywne przepisy
Farinata al rosmarino
1 Std. 30 Min
Focaccia a bastone
5 Std.
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1 Std.
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3 Std. 20 Min
Pizza caprese
9 Std.
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2 Std.
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Pane alla zucca e mandorle
5 Std.
Impasto per pizza integrale
2 Std.
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min