Panna cotta ai popcorn

Panna cotta ai popcorn

3.5 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Panna cotta
  • 6 g di gelatina in fogli
  • acqua, fredda per l'ammollo
  • 400 g di panna, qualsiasi tipo
  • 200 g di latte
  • 60 g di popcorn
  • 10 g zucchero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Salsa al caramello salato
  • 50 g di burro a pezzi
  • 80 g di panna, qualsiasi tipo
  • 30 g di zucchero di canna
  • 30 g zucchero a velo
  • 30 g di sciroppo di acero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • popcorn q.b. per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 342.3 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1976.8 kJ / 472.5 kcal
Tłuszcz 40.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...