Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole

Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole

1.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • clementine la scorza (senza la parte bianca)
    3
  • di nocciole sgusciate e spellate
    250 g
  • di cacao amaro in polvere non zuccherato
    100 g
  • di zucchero a piacere
    180 - 240 g
  • di olio di semi di girasole + q.b.
    150 g
  • di acqua minerale frizzante
    180 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • gelato a piacere
    zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 338 kcal / 1414 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 4.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...