Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole

Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole

1.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 3 clementine la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 100 g di cacao amaro in polvere non zuccherato
  • 180 - 240 g zucchero a piacere
  • 150 g olio di semi di girasole + q.b.
  • 180 g di acqua minerale frizzante
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • gelato a piacere
    zucchero a velo, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 4.1 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 1414 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...