Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)

Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)

3.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porzione

Składniki

  • di mandorle pelate
    50 g
  • di zucchero
    110 g
  • di farina senza glutine
    200 g
  • di lievito in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • limone preferibilmente biologico,solo la scorza senza la parte bianca
    1
  • uova
    2
  • di panna molto densa (circa 48% grassi)
    170 g
  • di burro freddo, a pezzi (1 cm)
    125 g
  • di acqua
    400 g
  • di polpa di zucca a pezzi (0,5 cm - 1 cm)
    400 g
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaio
  • di zucchero di canna
    100 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di zenzero secco macinato
    ½ cucchiaino
  • di chiodi di garofano in polvere
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di cioccolato bianco sciolto
    30 g
  • di noci sgusciate
    30 g
  • di panna montata (opcjonalnie)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 248.7 kcal / 1040.6 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 138 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...