Crêpes au fromage blanc, sauce aux baies et banane

Crêpes au fromage blanc, sauce aux baies et banane

4.2 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de flocons d'avoine
    100 g
  • de fromage blanc nature
    230 g
  • œufs
    2
  • de miel
    4 c. à café
  • de ghee fondu
    2 c. à café
    2 c. à café de beurre, fondu
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • de sel
    1 - 2 pincées
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de mélange de fruits rouges surgelés préalablement décongelé
    300 g
  • de jus de citron
    20 g
  • d'huile végétale
    1 c. à soupe
  • banane coupée en rondelles pour le service
    1
  • feuilles de menthe fraîche pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 370.7 kcal / 1550.8 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 52.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 346.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...