Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 60 g ui
- 40 g olijfolie
- 500 g rundvlees voor stoofschotels
- 100 g knolselder geschild, in stukken
- 100 g pastinaak geschild, in stukken
- 100 g aardappelen geschild, in stukken
- 100 g wortelen geschild, in stukken
- 900 g water
- 10 g honing
-
1
volle tl runderbouillonpasta
lub 1 rundsvlees bouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 ½ tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- 1 ½ tl paprika, gerookt, gemalen
- 1 laurierblad, gedroogd
- ½ - 1 tl zout
- ½ tl peper, gemalen
- 150 g parelgerst
- brood, krokant, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1961.5 kJ / 468.8 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 659.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10 min
Vis in dragonkorst, primeur wortelen en erwtenpuree
1h
Virgin passievrucht mojito
10 Min
Kreplach
55 min
Lamscurry
1h
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Brak ocen
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10 min
Kip-miso stoofpot
1h 45 min.
Pastilla met kip
1h 10 min
Salade van peer en spek met mosterddressing
20min
Gegratineerde coquilles
25 min
Kabeljauw in tomatensaus
30 min