Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra vergine olijfolie
- 200 g rabarber, dun gesneden
- 320 g risottorijst, type Carnaroli
- 80 g witte wijn
- 800 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 tl zout
- 20 g boter
- 20 g verse gember, geraspt
- 1 citroen, bij voorkeur biologisch, de geraspte schil
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Gorgonzola spread
Brak ocen
Gestoomde spinaziecake
35min
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50min
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Brak ocen
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30 dk
Lamsstoofpotje
1sa 45 dk
Vichyssoise met pasta
35min
Lasagne bolognese met verse pasta
35min
Asperge-watermeloen salade
40min
Vegan hazelnoot chocopasta
20 dk
Fideuá van groenten
40min