Arroz tapado

Arroz tapado

3.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • 3 dientes de ajo
  • 65 g de aceite de oliva
  • 300 g de arroz de grano redondo
  • 600 g de agua
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • 50 g de aceitunas negras sin hueso
  • 2 huevos duros
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 300 g de carne picada de ternera
  • 20 g de tomate concentrado
  • 1 cucharadita de pimentón
  • ¼ de cucharadita de comino molido
  • 20 g de pasas moscatel
  • 1 cucharada de perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1076.6 mg
Białko 22.4 g
Kalorie 2688 kJ / 642 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 69.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...