Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mejillones
- 125 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 75 g de pimiento rojo en trozos de 4 cm
- 35 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimentón
- 25 g de tomate concentrado
- 50 g de vino blanco
- 750 g de patatas chascadas
- 300 g de caldo de pescado
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 653.1 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos en salsa verde con pulpo
1 Std. 30 Min
Fideuá de verduras y pollo
30 min
Patatas a la navarra con setas y chistorra
45 min
Mejillones con champiñones y puerros en salsa
55 min
Arroz caldoso con atún fresco
40 min
Coca de sardinas
30 min
Arroz de latas
30 min
Patatas guisadas con calamares
40 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Marmitako de salmón
1 godz.
Fideuá con mejillones
50min
Allipebre de rape
45 min