Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mejillones
- 125 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 75 g de pimiento rojo en trozos de 4 cm
- 35 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimentón
- 25 g de tomate concentrado
- 50 g de vino blanco
- 750 g de patatas chascadas
- 300 g de caldo de pescado
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 653.1 mg
Alternatywne przepisy
Marmitako de salmón
1h
Marmitako de pulpo
40 min
Arroz de latas
30 min
Patatas a la navarra con setas y chistorra
45 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Arroz caldoso con atún fresco
40 min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min
Garbanzos en salsa verde con pulpo
1h 30min
Cazuela de rape rusadir
1h
Fideuá con mejillones
50min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25min