Feijoa bakewell tart

Feijoa bakewell tart

3.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Sweet shortcrust pastry
  • white sugar
    50 g
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • plain flour plus extra for dusting
    180 g
  • egg yolk
    1
  • salt
    1 pinch
Filling
  • blanched almonds
    120 g
  • feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
    300 g
  • unsalted butter softened
    120 g
  • caster sugar
    80 g
  • plain flour
    2 tbsp
  • baking powder
    ½ tsp
  • natural almond extract
    ¼ tsp
  • salt
    1 pinch
  • egg
    1
  • flaked almonds
    1 - 2 tbsp
  • icing sugar for dusting

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 74.3 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 2090.7 kJ / 497.8 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...