Zeppole sarde

Zeppole sarde

4.2 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
10 pezzi

Składniki

  • 220 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di farina tipo 00
  • 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di latte intero
  • 3 uova
  • 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
  • olio di arachidi q.b. per friggere

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 132.3 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1218.3 kJ / 291.2 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...