Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di farina tipo 00
- 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di latte intero
- 3 uova
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1218.3 kJ / 291.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 132.3 mg
Alternatywne przepisy
Trippa e fagioli alla contadina
1 Std. 10 Min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 Std. 10 Min
Trippa in rosso con patate
1h 30min
Trippa alla trasteverina
45min
Frittelle di riso
1h
Panada sarda
2h 55min
Trippa alla romana
2h
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Crostata alle ciliegie
2h
Trippa in umido
1 Std. 10 Min
Muffin cardinali
50min