Rotolo ai frutti rossi

Rotolo ai frutti rossi

5.0 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Rotolo
  • di zucchero
    120 g
  • uova
    5
  • di colorante alimentare rosso in gel (vedere consigli)
    ½ - 1 cucchiaino
  • stecca di vaniglia i semini
    ½
  • di farina tipo 00
    100 g
  • di cacao amaro in polvere
    1 cucchiaino colmo
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ cucchiaino
Crema
  • di zucchero
    50 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    ½ cucchiaino
  • di frutti rossi misti freschi lavati ed asciugati
    200 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 316 kcal / 1322 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 27.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 121.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...