Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rotolo
- 120 g di zucchero
- 5 uova
- ½ - 1 cucchiaino di colorante alimentare rosso in gel (vedere consigli)
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino colmo di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 50 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di mascarpone
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 200 g di frutti rossi misti freschi, lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 121.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti sacher
2h
Baguette salsiccia e cime di rapa
6h
Calzone fritto
5h
Crostata ai pistacchi
4h
Merendine yo-yo
1h
Scarcedda lucana
2h
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Panna cotta alle pesche
3h 15min
Bianchini sardi
2h
Rotolo al tiramisù
3h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min