Rotolo ai frutti rossi

Rotolo ai frutti rossi

4.6 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Rotolo
  • 120 g di zucchero
  • 5 uova
  • ½ - 1 cucchiaino di colorante alimentare rosso in gel (vedere consigli)
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 100 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino colmo di cacao amaro in polvere
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
  • 50 g di zucchero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 250 g di mascarpone
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 200 g di frutti rossi misti freschi lavati ed asciugati

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 121.6 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1322 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...