Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowe ciasteczka serca
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 25 min
35 sztuk
Składniki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 - 220 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
dżem malinowy do posmarowania (ok. 100 g)
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
4 - 5 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego, czerwonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
8.2 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
462.3 kJ /
110.5 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Trzykolorowe muffinki
1 godz. 35 min
Bezowe duszki
3 godz.
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.