
Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowe ciasteczka serca
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 25 min
35 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
cukru pudru (patrz wskazówka)200 - 220 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
-
dżem malinowy do posmarowania (ok. 100 g)
-
białko (patrz wskazówka)1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 5 kropli
-
barwnika spożywczego, czerwonego1 - 2 krople
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
110.5 kcal /
462.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
8.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Trzykolorowe muffinki
1 godz. 35 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Banany w czekoladzie
1 godz.