
Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowe ciasteczka serca
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 25 min
35 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
cukru pudru (patrz wskazówka)200 - 220 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
-
dżem malinowy do posmarowania (ok. 100 g)
-
białko (patrz wskazówka)1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 5 kropli
-
barwnika spożywczego, czerwonego1 - 2 krople
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
110.5 kcal /
462.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
8.2 mg