Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
9 sztuk
Składniki
Ciasto
-
olej do natłuszczenia miski
-
140 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
1 łyżeczkę cukru
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
260 g mąki pszennej
-
30 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczka soli
Farsz
-
10 g grzybów, suszonych
-
400 g wody wrzącej
-
280 - 300 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
15 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
ziarna sezamu do posypania pasztecików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
491.6 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
778.7 kJ /
186.1 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min