Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di polpa di zucca Delica, a fette (spessore 1 cm)
- 130 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 1 uovo
- 50 di pangrattato + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Taleggio a cubetti
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 204.2 kJ / 48.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 116.2 mg
Alternatywne przepisy
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Burger di zucchine
1h
Falafel alle carote con salsa tahini
1h
Polpettine alla zucca
1 Std. 25 Min
Lasagne di zucca
1h
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50 min.
Gattò di zucca e patate
1 Std. 40 Min
Polpette spinaci e mozzarella
45min
Spiedini con polpette di melanzane e pomodorini
1h
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30min
Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate
1 Std. 10 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15 min.