Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di polpa di zucca Delica, a fette (spessore 1 cm)
- 130 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglie di foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 1 uovo
- 50 di pangrattato + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Taleggio a cubetti
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 204.2 kJ / 48.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 116.2 mg
Alternatywne przepisy
Polpette spinaci e mozzarella
45min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Polpettine alla zucca
1h 25min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30min
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Patate duchessa
1h
Polpette di carne e melanzane
50min
Frittelle di cavoli e Emmental
35min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40min