Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 120 g di formaggio di capra fresco morbido
- 2 pere Williams, sbucciate e a tocchetti
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1544.4 kJ / 369.1 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 472.4 mg
Alternatywne przepisy
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 godz. 30 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1h
Mix di spezie e buccia di mela
50min
Torta di riso cacio e pepe
1h 30min
Polpettone mortadella e pistacchio
50min
Quiche alle cipolle
1h 30min
Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
1h
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1h 30min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min