Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Insalata di grano saraceno
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di grano saraceno (cottura 20 minuti)
- 300 g di seppie tagliate ad anelli
- 150 g di code di mazzancolle, pulite
- 150 g di zucchine a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1016.1 kJ / 242.9 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Insalata di riso basmati, salmone e avocado
1h
Insalata di quinoa e lenticchie
35min
Insalata di gamberi estiva (Bimby Friend)
30 min
Miglio alla curcuma e mazzancolle (Modalità Cuoci riso)
30 min
Riso venere ai profumi d'Oriente
1 godz. 30 min
Riso Venere al profumo di mare
1h
Farro con seppie e verdure
35min
Filetti di sgombro sottovuoto con contorno di peperoni
1 godz. 30 min
Pizza Gourmet nera con porri, stracchino e gamberetti
3 Std. 20 Min
Insalata di riso nero con gamberi, pomodorini e mango
1h 20min
Insalata di mare in vasetto
50 min