Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
Salsa al pomodoro
- 350 g di pomodori ciliegino, sbucciati e senza semi, a metà
- 1 pizzico di sale
- 4 - 5 foglie di basilico fresche + q.b.
Besciamella alla ricotta
- 250 g di latte
- 10 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 150 g di ricotta, ben scolata dal siero
Terminare la preparazione
- 6 - 8 fogli di pane carasau
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2795 kJ / 668 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1760.5 mg
Alternatywne przepisy
Quiche con pere, salvia e Fontina
1u. 10min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone
2 godz.
Insalata di pasta estiva con frutta e verdura
30 Min
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 godz. 30 min
Crema di panzanella
40 Min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10 min
Crostini di pane al sesamo con salsa ai 2 pomodori
4h 15min
Pasta feta e pomodorini
30 Min
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min
Panzanella con mandorle e acciughe
2óra 30p
Pasta al forno vegetariana filante
1h