Lasagna di pane carasau

Lasagna di pane carasau

4.5 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porzioni

Składniki

  • 60 g di pecorino Romano a pezzi
Salsa al pomodoro
  • 350 g di pomodori ciliegino sbucciati e senza semi, a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 4 - 5 foglie di basilico fresche + q.b.
Besciamella alla ricotta
  • 250 g di latte
  • 10 g di burro
  • 25 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 150 g di ricotta ben scolata dal siero
Terminare la preparazione
  • 6 - 8 fogli di pane carasau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1760.5 mg
Białko 30.1 g
Kalorie 2795 kJ / 668 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...