Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada
- 200 g de harina de trigo
- 100 g de mantequilla fría, en dados
- ½ cucharadita de sal
- 75 g de agua fría
Relleno
- 350 g de repollo en trozos
- 800 g de agua
- 125 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva
- 90 g de dados de beicon
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de comino molido
- ½ cucharadita de pimentón
- 4 huevos
- 100 g de queso cremoso
- 50 g de queso rallado para fundir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1572 kJ / 376 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 696.6 mg
Alternatywne przepisy
Pudin de brócoli
1h
Frittata de calabacín con ricota
40 Min
Coliflor a la parmesana
40 Min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Espirales de hojaldre con espinacas y queso feta
1 Std. 10 Min
Strudel de champiñones y espinacas
1h 30 min
Milhojas de verduras
1h 30 min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30 min
Soparnik (Empanada de acelgas) - Croacia
45 min
Pastel de zanahoria y brócoli
1 Std. 10 Min
Milhojas de repollo
1h 15min
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1h 30 min