Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux preta
- 150 g água
- 80 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de açúcar
- 120 g farinha
- 2 g carvão
- 3 ovos batidos
Recheio
- 150 g queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 10 pés de tomilho, fresco, só as folhas
- 250 g queijo ricota
- 150 g queijo-creme
- 2 pitadas de paprika fumada
- 1 c. chá de sal
- 3 pitada de pimenta preta
- 1 - 2 c. chá de mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 786.5 kJ / 188 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 367.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolinhos de peixe thai
30min
Bolos-fantasma
1h
Compota de goiaba
55min
Arroz de marisco
45min
Sopa fria de abacate e coco
10 min
Torrão
3h
Brigadeiros de framboesa
2h 30 min
Doce de morangos e chocolate - TM5
Brak ocen
Salada de cenoura ralada - TM5
Brak ocen
Quadrados de manteiga de amendoim
4 Std. 50 Min
Vieiras gratinadas
25 min
Mousse de chocolate e menta
3h 15 min