Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux preta
- 150 g água
- 80 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de açúcar
- 120 g farinha
- 2 g carvão
- 3 ovos batidos
Recheio
- 150 g queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 10 pés de tomilho, fresco, só as folhas
- 250 g queijo ricota
- 150 g queijo-creme
- 2 pitadas de paprika fumada
- 1 c. chá de sal
- 3 pitada de pimenta preta
- 1 - 2 c. chá de mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 786.5 kJ / 188 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 367.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos de leite condensado
45 Min
Coronation Chicken Sandwich
45 Min
Pasta de grão
10 Min
Vinho quente
15 Min
Espargos e batata com molho holandês
50 Min
Nachos thai
45 Min
Couve roxa com maçã - TM5
1h 15min
Brunch francês
Brak ocen
Cozer 600-1000 g de pastinaca
Brak ocen
Pastéis de batata
2 godz.
Empadas de legumes com queijo
1 Std.
Puré de couve-flor com trufa
25 Min