Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar e p/ pincelar
-
20
g fermento de padeiro fresco esfarelado
lub 7 g fermento de padeiro seco - 260 g açúcar
- 550 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 limão (raspa e sumo)
- 3 - 5 c. sopa de sementes de papoila
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1330 kJ / 317.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 209.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones de queijo cheddar e azeitonas
25min
Caçarola de batata e salmão
45 Min
Perna de borrego com iogurte e especiarias
29 godz. 50 min
Waffles belgas com salmão fumado e espuma de feta
45 Min
Cheesecake de limão com pistácio
5h
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Cuscuz mediterrânico
10min
Pãezinhos recheados com legumes e queijo
3h 55min
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50min
Bolachas folhadas finlandesas (Joulutorttu)
1小时
Mini-queques de pera
25min
Chupa-chupas de morango
40min