Pastéis de aveia e caju

Pastéis de aveia e caju

4.9 7 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
80 unidades

Składniki

Recheio
  • flocos de aveia
    150 g
  • Água q.b. p/ demolhar
  • caju
    100 g
  • salsa
    15 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    4
  • tomate em pedaços
    250 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    50 g
  • azeite
    50 g
  • sal
    2 c. chá de
  • ovos
    2
  • clara de ovo
    1
  • orégãos
    1 c. chá de
Massa
  • água
    800 g
  • sal
    1 c. chá de
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
    600 g
  • manteiga à temperatura ambiente
    240 g
    240 g margarina vegetal, à temperatura ambiente
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    600 g
  • gemas de ovo p/ pincelar
    3

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 82 kcal / 343 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...