Torta pere e zenzero

Torta pere e zenzero

2.9 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 porzioni

Składniki

  • 400 g di pere a metà, senza buccia
  • 20 g di zenzero, radice fresca a pezzi (2 mm)
  • 2 uova
  • 120 g di zucchero
  • 250 g di yogurt greco
  • 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale
  • 70 g di olio di semi di mais
  • 220 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 20 g di zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 119.7 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1076.1 kJ / 257.2 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...