Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di pere a metà, senza buccia
- 20 g di zenzero, radice fresca a pezzi (2 mm)
- 2 uova
- 120 g di zucchero
- 250 g di yogurt greco
- 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale
- 70 g di olio
- 220 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1076.1 kJ / 257.2 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 119.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice all'arancia
1 godz. 30 min
Crostata alle albicocche
2h
Ciambellone all'uva
1 Std.
Tarte flambé alle cipolle
1 Std.
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo
1 Std.
Torta allo yogurt leggera con confettura alle fragole
2h
Torta pere e zenzero (TM6)
40 Min
Torta pesche, cannella e menta
1 Std.
Crostata ai cachi freschi
1 Std.
Zuppa di cavolini e pollo al curry con panini
45 Min
Torta cioccolato e cachi
1 Std.
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 Std.