Torta pere e zenzero
TM5 TM6

Torta pere e zenzero

3.2 (6 ocen)

Składniki

  • 400 g di pere a metà, senza buccia
  • 20 g di zenzero, radice fresca a pezzi (2 mm)
  • 2 uova
  • 120 g di zucchero
  • 250 g di yogurt greco
  • 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale
  • 70 g di olio
  • 220 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 20 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1076.1 kJ / 257.2 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
40.4 g
Tłuszcz
8.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
1.9 g
Sód
119.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy