Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura delle patate
- 500 g di acqua
- 1200 g di patate novelle intere, non sbucciate (vedere consigli)
Rösti
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 4 cucchiai di burro chiarificato + q.b. per ungere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1542.9 kJ / 368.8 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 895.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 min
Torta salata ricotta e spinaci
2 godz.
Melanzane alla messinese
30 Min
Focaccia alle cipolle
2 godz. 40 min
Bocconcini di pollo piccanti
45 min
Pici all'etrusca
1u. 45min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Monte Cristo sandwich
4sa 30 dk
Insalata di carote grattugiate
10 min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 godz. 30 min
Bortellina
30 Min
Insalata di pollo e avocado
30 Min