Formaggio vegano spalmabile alla birra, cumino e paprika

Formaggio vegano spalmabile alla birra, cumino e paprika

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • 250 g di anacardi
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di acqua + q.b. per ammollo
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di lievito alimentare
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 20 g di gallette di riso soffiato veagn
  • 6 cucchiai di acqua di cocco
  • 25 g di burro vegano, in pezzi
  • 70 g di panna di soia
  • 50 g di birra chiara
  • 2 cucchiaini di cumino in polvere
  • 1 cucchiaio di paprica dolce
  • 1 cucchiaino di paprica piccante
  • ½ mazzetto di erba cipollina fresca tritato finemente
  • ½ cipolla rossa a fette sottili
  • pane a fette, per servire
  • insalata per servire
  • verdure miste in bastoncini, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 158.2 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 951.3 kJ / 227.4 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...