Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cosce d'anatra a Cottura Lenta
- 2 cosce di anatra con la pelle (circa 350-400 g l'una)
- 30 g di scalogno a metà
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 2 foglie di alloro secche
- 1000 g di acqua
- 5 g di sale
Salsa ai mirtilli
- 125 g di mirtilli freschi
- 20 g di zucchero di canna
- 15 g di burro
- 20 - 25 g di acqua
- 35 g di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3297 kJ / 789 kcal
- Białko
- 87.5 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 600 mg
Alternatywne przepisy
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3h 45 min
Sovracosce sottovuoto di pollo in salsa Teriyaki
2 Std. 10 Min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1h 30min
Petto d'anatra sottovuoto con salsa alle ciliegie
2h 40min
Filetto di manzo sottovuoto con patate e remoulade
1h 30min
Salsa bernese
20min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2 godz. 5 min
Cosce d’anatra a Cottura Lenta con salsa alle prugne
3h 20 min
Pollo con gremolada di agrumi e purè di patate e topinambur (Bimy Friend)
1 godz.
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1h 30min
Guancia di maiale sottovuoto al vino rosso
8 Std. 45 Min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20min