Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cosce d'anatra a Cottura Lenta
- 2 cosce di anatra con la pelle (circa 350-400 g l'una)
- 30 g di scalogno a metà
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 2 foglie di alloro secche
- 1000 g di acqua
- 5 g di sale
Salsa ai mirtilli
- 125 g di mirtilli freschi
- 20 g di zucchero di canna
- 15 g di burro
- 20 - 25 g di acqua
- 35 g di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3297 kJ / 789 kcal
- Białko
- 87.5 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 600 mg
Alternatywne przepisy
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1 Std. 20 Min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20 min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1 Std. 30 Min
Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone
1 Std. 10 Min
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3小时 45 分钟
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2h 20 min
Filetto di manzo sottovuoto con purè di patate dolci e salsa al Marsala
2h 20 min
Salsa Soubise
30 Min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2 Std. 5 Min
Salmone con crema di avocado sottovuoto
1 Std.
Filetto di manzo sottovuoto con patate e remoulade
1 Std. 30 Min
Salsa olandese (TM6)
15 Min