Udon alla carbonara di miso

Udon alla carbonara di miso

3.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
    40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di cipollotto a pezzi
  • 150 g di speck a cubetti (2 cm)
    150 g di guanciale di maiale, a pezzi (2 cm)
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 1 uovo
  • 3 tuorli d'uovo
  • 25 - 30 g di miso bianco (shiro)
  • 50 g di latte
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 400 g di udon freschi
  • semi di sesamo (opcjonalnie) per guarnire
  • cipollotto (opcjonalnie) a rondelle (2 mm), per guarnire
  • peperoncino rosso secco (opcjonalnie) per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 924.8 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 1929.7 kJ / 461.2 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...