Udon alla carbonara di miso

Udon alla carbonara di miso

3.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
    40 g
    40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm)
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipollotto a pezzi
    30 g
  • di speck a cubetti (2 cm)
    150 g
    150 g di guanciale di maiale, a pezzi (2 cm)
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • uovo
    1
  • tuorli d'uovo
    3
  • di miso bianco (shiro)
    25 - 30 g
  • di latte
    50 g
  • di pepe nero macinato
    3 pizzichi
  • di udon freschi
    400 g
  • semi di sesamo (opcjonalnie) per guarnire
  • cipollotto (opcjonalnie) a rondelle (2 mm), per guarnire
  • peperoncino rosso secco (opcjonalnie) per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 461.2 kcal / 1929.7 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 924.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...